Docházka jednoduše a úsporně. Zkuste virtuální čtečku

detail na softwarovou docházkovou čtečku v mobilním telefonu

Docházkové terminály určitě znáte. Krabička na zdi, kde si „píchnete“ příchod na pracoviště. Zvládnete to pomocí čipu, karty, nebo prstu (pokud máte biometrický terminál). Jak ale vést docházku, když vaši zaměstnanci pracují z domova, nebo jsou hodně na cestách? Nebo si jednoduše nemůžete drahý hardware dovolit? Řešení se nazývá virtuální čtečka.

Virtuální, nebo chcete-li softwarová čtečka je součástí cloudového docházkového systému Alveno. Systém samozřejmě zvládá zpracovávat data i z klasických hardwarových terminálů, o těch však dnes řeč nebude.

Nevažte se na jednu platformu

Klasické docházkové systémy jsou často provozovány pouze „uvnitř“ firmy, což může znamenat, že se nepřihlásíte odjinud než ze svého PC v kanceláři.

Alveno funguje na cloudu, běží tedy na vzdáleném serveru a přihlásit se do něj můžete odkudkoliv a kdykoliv. Potřebujete uzavřít docházku a nechcete sedět do večera v kanceláři? Udělejte to večer z domácího počítače, nebo dokonce přes displej svého chytrého telefonu – třeba když máte dlouhou chvíli v autobuse.

Nezáleží na tom, zda používáte notebook, mobil, nebo tablet. Windows, iOS, Android, Linux, není problém! Díky responzivní webové technologii není přístup k virtuální čtečce omezen žádnou platformou. Stačí webový prohlížeč.

Držte náklady a čas na uzdě

Pokud u vás ve firmě docházkový systém teprve zavádíte, mohou se o vás chvilkami pokoušet mdloby. Software, hardware, náklady na instalaci a případné rozšíření mohou firemní kasu stát desítky až stovky tisíc korun.

Virtuální čtečka vám situaci výrazně zjednoduší. Sídlíte v Brně a otvíráte novou kancelář v Praze? V systému jednoduše vytvoříte nový provoz, přihlásíte nové zaměstnance a hotovo! Nemusíte pořizovat žádné servery, kabeláž, terminály – noví kolegové si sami zaznamenávají docházku po přihlášení do systému.

Zaujal Vás systém Alveno?